אח - לגבר, גרושין, מזונות, חזקה ומשמורת. עזרה וייעוץ לגבר המתגרש
צור קשר
טלפון:
03-6702230

כתובתנו:
ביאליק 67 א' רמת גן


גירושין - מזונותמזונות אישה
חיובו של בעל לשאת במזונות אשתו נובע מן ההלכה. אחת החובות שבעל לוקח על עצמו בזמן נישואין (במודע או לא במודע) היא החובה לפרנס את אשתו. במקור הייתה למונח משמעות במובן הצר של המילה...



חזקה ומשמורתחזקה ומשמורת
חזקה/משמורת - המונח מתייחס לאחריות ההורים לגידולו והתפתחותו של ילד, לרבות התווית דרך חינוכו, ללימודיו ולעתידו. הורה שבידיו המשמורת הוא ההורה שבפועל מגדל את הילד ואחראי לו.

רשלנות רפואית


איך מתגרשים

בטרם הנך ניגש להליך של גירושין, יש לקבל ייעוץ משפטי אשר ייתן לך את כל המידע איך להתגרש נכון.

יש לבנות אסטרטגיה כוללת ולתכנן מראש את הליך הגירושין.
כלל יסוד בגירושין, כמו בכל דבר בחיים יש לאסוף קודם כל את כל המידע. מידע הנו כוח! ככל שיהיה לך יותר מידע איך להתגרש נכון, תהיה חזק יותר.
רק לאחר שתקבל את כל האינפורמציה והייעוץ המשפטי, תוכל לנקוט צעדים ולהתגרש נכון.
גם כאשר אשתך פתחה בהליך, עלייך להצטייד קודם כל במידע ולדעת איך מתגרשים נכון.
אמת, הדרך הטובה ביותר "להתגרש נכון" הנה בהסכמה. כך יחסכו הצדדים זמן רב, כסף והרבה מאוד עוגמת נפש. אולם, בכדי להגיע להסכמות צריך שיתוף פעולה מהצד השני. דבר זה אינו תמיד אפשרי.

אח-לגבר, סיוע לגבר המתגרש

גברים בהליך הגרושים - חשוב לדעתכדי להתגרש נכון - כלל ראשון: דע זכויותייך ושקול צעדייך!

חובת גישור בטרם פתיחת הליכים: בחודש יולי 2016 נכנס לתוקפו החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה). החוק נועד לגרום לצדדים לנהל הליכי גישור בטרם הם מחליטים לנקוט בהליכים משפטיים כלשהם בעניין סכסוך משפטי הנוגע למשפחה. החוק קובע כי כל צד המעוניין לפנות לערכאות, חייב קודם כל להגיש בקשה ליישוב סכסוך. לאחר הגשת הבקשה ליישוב סכסוך, מופנים הצדדים ליחידת הסיוע. יחידת הסיוע הנה יחידה של עובדים סוציאליים הכפופה לבית המשפט או לבית הדין הרבני. כוונתו של החוק הייתה טובה אך בפועל ביצועו גרוע. עפ"י החוק ותקנותיו אמור היה להיות עיכוב של כ-שבעים וחמישה ימים בנקיטת הליכים כאשר יחידת הסיוע אמורה לקיים 4 פגישות גישור במהלך 45 ימים.

בפועל- יחידות הסיוע לא תוגברו וכיום יש עליהן עומס רב במרבית האזורים, לכן אין מרבית יחידות הסיוע עומדות בלחץ ואינן מבצעות תפקודן נכון. תפקידו של ההליך ביחידת הסיוע הוא להסביר לצדדים איך להתגרש נכון, וכן לקדם אותם לקראת הסכם. בפועל- יחידות הסיוע אינן עומדות בלחץ וברוב המקרים אינן מצליחות בהבאת הצדדים להסכמים. בעיה נוספת ביחידת הסיוע הינה כי העובדים הסוציאליים אינם עורכים דין ואינם יודעים כיצד לנסח הסכמים. לפגישה הראשונה ביחידת הסיוע אין הצדדים רשאים להגיע עם עורכי דין. הזכות להיות מלווה בעורכי דין קיימת רק החל מהישיבה השנייה. לכן לפני הישיבה הראשונה בלשכת הסיוע חשוב לקבל ייעוץ ע"י עורך דין מטעמך אשר יסביר לך איך להתגרש נכון. מה עוד, שהצדדים נאלצים במרבית המקרים להמשיך ולחיות יחד ב"סיר לחץ" ובמקום לפתור בעיות, המצב רק מסתבך. החוק כופה גישור על הצדדים, גם אם אינם רוצים בו. גם לפני פניה להליך של גישור עלייך לקבל ייעוץ משפטי ולדעת איך מתגרשים נכון.

אח-לגבר, סיוע לגבר המתגרש

גברים בהליך הגרושים - חשוב לדעתנקיטת הליכים במקרה שהגישור לא עלה יפה:

במקרה שהגישור לא צלח, יש לפנות לבית המשפט להליכים משפטיים- נקיטת הליכים משפטיים דורשת תכנון ובניית אסטרטגיה. יש לקבל ייעוץ איך להתגרש נכון בטרם נקיטת הליכים. במרבית המקרים הגבר הוא שחשוף לתשלומי מזונות והוא זה שצריך לדאוג לכך שהסדרי הראיה ינוסחו כראוי. הסכם גירושין הוא הסכם ארוך טווח ולכל מילה בו יכולה להיות משמעות רבה לגבייך. הצעתנו- קבל קודם כל ייעוץ משפטי ממומחים ודע איך להתגרש נכון. באם חלפו הימים הקצובים בחוק ולא הגעת להסכם, הרי שעלייך לפנות להליכים משפטיים. על-פי החוק לסדר התדיינות בין בני זוג, מי שהגיש ראשון את הבקשה ליישוב סכסוך שמורה לו את הזכות להחליט ולנקוט ראשון בהליכים משפטיים. גם מי שפנה בבקשה ליישוב סכסוך לבית הדין הרבני, יכול להחליט כי את ההליכים המשפטיים ברצונו לקיים בבית משפט למשפחה. במקרה כזה פתוחה לו הדרך לבית המשפט למשפחה ולהיפך, גם אם פתחת בקשה ליישוב סכסוך בבית המשפט, תוכל לפתוח בהליכים בבית הדין הרבני. כאמור, מאחר ולכל צעד שתנקוט עלולה להיות השפעה על המשך ההליך, צבור קודם כל מידע- איך להתגרש נכון.

אח-לגבר, סיוע לגבר המתגרש

גברים בהליך הגרושים - חשוב לדעתהגעה להסכם בגישור מחוץ לכותלי בית המשפט שאינו ביחידות הסיוע:

קיימת אופציה של גישור שאינו במסגרת יחידת הסיוע של בתי המשפט.
במקרה כזה פונים הצדדים למגשר אותו הם בוחרים בהסכמה. מגשר כזה אמור לדאוג לשני הצדדים ולהסביר להם איך מתגרשים נכון. גם אם הגעתם להסכם אצל מגשר- רצוי כי תבדוק את ההסכם פעם נוספת בטרם החתימה מטעמך. זכור כי לבחירת המגשר חשיבות ממדרגה ראשונה! במקרה שהגעתם להסכם מחוץ לכותלי ביהמ"ש- אינכם חייבים לעבור את יחידת הסיוע אלא ניתן לפנות ישירות לבית המשפט ולאשר אותו. היתרון בהסכם כזה הוא קיצור תהליכים וקיצור מועדים. עומדת לך הזכות לבחור את המגשר המתאים לך ע"מ שינהל את הליך הגישור כאשר שני הצדדים מסכימים לו.

לסיכום, בבואך לתכנון איך מתגרשים נכון עלייך לנקוט בשלבים הבאים:

  1. קבל ייעוץ משפטי ממי שהינו מומחה בתחום ויוכל להדריך אותך איך מתגרשים נכון- מידע הינו כוח!
  2. פעל בהדרכת ובייעוץ מומחה.
  3. גם אם הנך מגיע להסכם, דאג כי ההסכם ייבדק ע"י עורך דין מטעמך שבקיא היטב בתחום ויבחין גם במילים הקטנות שבהסכם העלולות להוות מלכודת למי שאינו מבין.
    ההסכם אליו תגיעו צריך להיות מאושר בבית המשפט או בבית הדין הרבני.
    ההסכם יהפוך לפסק דין של הערכאה אליה פניתם ואז יהא לו תוקף מחייב.
    הסכם הגירושין ילווה אותך בדרך כלל שנים רבות ותהיה לו השפעה על עתידך ועתיד ילדייך. לכן, חשוב לדעת איך מתגרשים נכון